Надрукувати
Перегляди: 1508

Департамент соціального захисту населення нагадує, як відбувається скасування дії довідки ВПО у зв’язку з поверненням до попереднього місця проживання.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» передбачено, що у разі неповідомлення внутрішньо переміщеною особою про її повернення до покинутого місця постійного проживання структурний підрозділ з питань соціального захисту приймає рішення про скасування дії довідки на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 днів) особи за місцем проживання, яка дає обґрунтовані підстави вважати, що особа повернулася до покинутого місця постійного проживання.

Інформацією, яка дає обґрунтовані підстави вважати, що внутрішньо переміщена особа повернулася до покинутого місця постійного проживання, є

У разі наявності у внутрішньо переміщеної особи обґрунтованих причин для продовження строку її відсутності за місцем проживання понад 60 днів така особа звертається з відповідною письмовою заявою за місцем проживання до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. У такому разі строк відсутності внутрішньо переміщеної особи за місцем проживання може бути збільшено до 90 днів.

З метою недопущення порушень, внутрішньо переміщена особа зобов’язана повідомити уповноваженому органу за місцем перебування на обліку про добровільне повернення до покинутого постійного місця проживання не пізніше як за три дні до від’їзду або письмово повідомити про відсутність за місцем проживання/перебування понад 60 днів з зазначенням обгрунтованих на те причин.

Прийом громадян проводиться з понеділка по четвер з 8:00 до 18:00, у п’ятницю – 8:00 до 17:00 за адресою: вул. Харківська, буд. 35, каб. № 132.

Телефон «гарячої» лінії департаменту соціального захисту населення: 60-46-04.