005.jpg

На вихідних у Сумах під патронатом Національної поліції відбувся відкритий чемпіонат з багатоборства зі службовими собаками «Юний кінолог».

Протягом двох днів 36 учасників з 16 областей України разом зі своїми улюбленцями різних порід – мисливських, службових і декоративних – демонстрували навички чотирилапих у подолання смуги перешкод (аджиліті), курсу слухняності та захисній справі. Кожен виступ супроводжувався підбадьорливими вигуками з трибун та гучними оплесками.

Найбільшу симпатію глядачів викликала наймолодша учасниця чемпіонату – п’ятирічна Ліза ШИНКАРЬОВА, котра зі своїми чотирма вихованцями взяла участь майже у всіх видах змагань.

Поряд зі стадіоном, на якому відбувались змагання, працівники спецпідрозділу НПУ «Корд» розгорнули експозицію техніки, зброї та захисного спорядження, якими послуговуються під час виконання службових та бойових завдань, працівники патрульної поліції продемонстрували службовий автомобіль.

Окрім цього, для глядачів та вболівальників працювала польова кухня.

За підсумками змагань в командній першості перемогла команда сумчан. Друге місце посіла команда Дніпропетровської області, третє – представники Кіровоградської області. Загалом же жоден зі спортсменів не залишився без нагороди. Подарунки та подяки за підготовку команд отримали також і тренери учасників.