0010.jpg

2 червня у парку культури та відпочинку імені І. М. Кожедуба відбулися щорічні змагання санітарних постів.

Участь у них взяли всі бажаючі підприємства, установи та організації.

Мета таких заходів – відпрацювання практичних навичок у наданні домедичної допомоги потерпілим, екстреної евакуації та освоєння методів транспортування постраждалих з різними видами травм.

Цьогоріч участь у змаганнях взяли 11 команд: КП «Електроавтотранс», Інститут прикладної фізики НАН України, станція Суми «Сумська дирекція залізничних перевезень», ТОВ «Сумитеплоенерго», ПАТ «Сумихімпром», АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», КП «Зеленбуд», КП «Міськводоканал», ПАТ «Сумське НВО» (три команди).

Перед початком змагань начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур ПЕТРОВ привітав учасників з початком змагань та побажав їм удачі у проходженні всіх етапів боротьби.

Потому стартували самі змагання, під час яких необхідно було продемонструвати узгодженість рятувальників при наданні домедичної допомоги потерпілим при різних надзвичайних ситуаціях у відповідності до отриманої задачі, при евакуації або переміщенні постраждалих з небезпечного місця за допомогою табельних та підсобних засобів, при наданні домедичної допомоги постраждалому, який можливо знаходиться в стані клінічної смерті, при проведенні іммобілізації переломів різних частин табельними та підсобними засобами, а також показати основні методи тимчасової зупинки рясної артеріальної кровотечі табельними та підсобними засобами та виконати інші завдання.

Найкраще з усіма завданнями справилися ПАТ «Сумське НВО» (I місце), ПАТ «Сумихімпром» (II місце), АТ «Сумський завод «Насосенергомаш» та КП «Міськводоканал» (III місце).