0010.jpg

Сумська благодійна організація «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» спільно з Всеукраїнською молодіжною організацією студентів медиків і «Клінікою, дружньою до молоді» міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди за підтримки БО «Позитивні жінки» провели в Сумах флешмоб «Моє здоров’я – моя відповідальність».

У п’ятницю, 2 червня, у в центрі міста представники організацій та волонтери розповсюджували інформаційну літературу та надавали консультації щодо збереження репродуктивного здоров’я жінок.

Як повідомила голова правління СБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Ольга БЕЛЕНЕЦЬКА, ідея флешмобу виникла не раптово, адже більшість жінок в Україні ще недостатньо усвідомлюють необхідність систематичного обстеження щодо питань жіночого здоров’я, а це щорічне флюорографічне обстеження, тест на ВІЛ, регулярні цитологічні дослідження з метою ранньої діагностики онкопатології шийки матки, регулярні консультації лікаря-мамолога.

«Саме тому ми ставили собі за мету активізувати громаду в контексті порушення питання щодо активних дій за жіноче здоров’я та плановому відвіданні жінками лікарів», – зазначила Ольга Беленецька.

За словами голови відділу ВІЛ, СНІД та репродуктивного здоров'я Всеукраїнської асоціації студентів-медиків Вікторії СУХАРЄВОЇ, для майбутніх лікарів, цей флешмоб – унікальна можливість поговорити з пересічними жінками і дівчатами та пояснити їм важливість профілактичного регулярного обстеження для повноцінного та щасливого життя.

«Клініка, дружня до молоді» працює з підлітками та молодим поколінням, а отже з майбутніми батьками. Саме тому ми завжди активно беремо участь в заходах, спрямованих на підтримку та покращення здоров’я нації, адже важливо виховувати звичку піклуватися про своє здоров'я ще з дитинства», - зауважила завідувачка закладу Владлена КОНЦЕВИЧ.