Надрукувати
Перегляди: 1435

1 червня, у День захисту дітей, у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди відбувся ряд святкових заходів.

Цього дня всі приміщення лікувального закладу були святково прикрашені, відбулись святкові ранки, виставки малюнків на теми: «Світ очима дітей», «Різнокольоровий світ», «Острів дитинства на планеті Земля», «Мирна країна – щаслива дитина», виховні години на тему: «Права та обов’язки дітей», «Історія виникнення свята. Конвенція прав дитини», «Вивчаючи свої права».

Вихователями відділень проведені ігри, конкурси на теми: «Чи добре запам’ятав я свої права?», «Казкова правова вікторина», «Що в країні най – най – най?», майстер клас з орігамі «Умілі ручки». Також були організовані солодкі столи, святковий обід. За спонсорські кошти всі діти отримали подарунки на загальну суму 2 975 тис. грн.

За допомогою спонсорів було придбано ряд необхідних речей для лікарні.

Настоятелем храму Святої Зінаїди Василем КОРОВЦЕМ в каплиці Святої Зінаїди проведена літургія за здоров’я всіх дітей.
У приміщенні центрального корпусу лікарні відбулися благодійний ярмарок та концерт для дітей, які лікуються в стаціонарі. Кошти від благодійного ярмарку у сумі 7300 грн. будуть використані для лікування дітей в анестезіологічному відділенні.
В денному стаціонарі №1 відбувся святковий концерт, під час якого всі діти отримали святкові подарунки.
Окрім того, в дитячих поліклініках та відділенях за спонсорські кошти придбані подарунки для дітей-сиріт (іграшки та солодощі) на загальну суму 6250 тис. грн.; будівельні матеріали на суму 6500 тис. грн.; меблі для поліклініки 6750 тис. грн.; канцелярських товарів – 4500 тис. грн.
Проведені комплексні медичні профілактичні огляди дітей-сиріт, всього оглянуто 98 таких дітей, оглянуто виїзною бригадою фахівців 21 дитина – інвалід, що не можуть самостійно пересуватися.