006.jpg

До Міжнародного дня захисту дітей у Сумах відбувся ряд загальноміських заходів, учасниками яких стали учні навчальних закладів міста.

Школярі пройшли святковою колоною від майдану Незалежності до скверу ім. Т. Г. Шевченка в супроводі Народного духового оркестру вищого училища мистецтва та культури імені Д. С. Бортнянського, були учасниками концертно-ігрової програми «Світ барвистий, веселковий» та танцювального серпантину, які підготував Палац дітей та юнацтва. По закінченні дітей порадував водоспад із мильних бульбашок.

Школярі брали участь у роботі «Країни веселкової», спортивної та інтелектуальної станцій, майстер-класу з декоративно-ужиткового мистецтва, які провели педагоги Палацу дітей та юнацтва.

Сумський міський центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді подарував школярам можливість узяти участь у роботі майстер-класів з паперопластики «Долонька дружби» та «Голуб миру», позмагатися на ігровій зупинці «Спритні, дужі, грайливі», переглянути виставку творчих робіт вихованців «Творчість єднає серця».
«Казкова галявина» - таку назву мав майстер-клас, підготовлений та проведений для дітей Сумським міським Центром науково-технічної творчості. Діти власноруч виготовляли героїв казок у різних техніках та з використанням різноманітних матеріалів.

Зацікавленість в учасників святкових заходів викликала станція «Історична реконструкція» Сумського міського центру військово-патріотичного виховання, під час роботи якої її відвідувачі познайомилися з історією лицарства, мали змогу переглянути лицарські бої та самим стати їх учасниками. Свої спортивні вміння продемонстрували юні дзюдоїсти Центру військово-патріотичного виховання.

Учасники заходів отримали морозиво та солодощі.