Надрукувати
Перегляди: 1344

На початку червня делегація сумчан побувала у Любліні на фестивалі «Ніч культури».

Цього року захід із 11-річною історією об'єднав понад 250 локацій: лекції, виставки, концерти, інсталяції містом і ще багато атракцій. Розпочалось усе о 19:00 і закінчилось після 2:00.

«Перше, що вражає, – масштаб. Майже кожна вуличка центральної частини міста має свою цікавинку і смислове наповнення; друге, що може бути як плюсом, так і мінусом – це кількість відвідувачів. Іноді важко було пересуватися, але це і об’єднало нас у одну велику "хвилю"», – поділилась своїми враженнями про фестиваль директор Агенції промоції «Суми» Людмила ФЕСЕНКО.

Вона звернула увагу і на те, як організатори фестивалю розкривали тему «Перехрестя часів», якою прагнули привернути увагу до декількох (дво-чотирьох) занедбаних вуличок у старій частині міста, розказати їх історію або вимислити їх легенди. Задля цього було попередньо проведено обговорення з жителями цих вулиць і, за можливості, організовано їх участь у проекті. Визначалась доба, у відповідності до якої переоформлювались вивіски, одягались люди, відбувалась реконструкція часу.

Людмила Фесенко повідомила, що з колегами з Любліна досягнуто домовленостей щодо спільної організації подібних заходів у Сумах.

«Тож сподіваємось, що невдовзі для сумчан та гостей буде створено новий фестиваль», – зазначила очільниця Агенції промоції «Суми».