001.jpg

У середу, 7 червня, у Сумах відбувся «круглий стіл», за який сіли внутрішньо переміщені особи.

Такий захід організували полтавський офіс громадської організації «Крим СОС», за сприяння управління верховного комісару ООН у справах біженців, спільно з міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Для проведення адвокаційної кампанії з питань, пов’язаних з внутрішньо переміщеними особами на національному та міжнародному рівнях зібрали внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку центру як такі, що опинились в складних життєвих обставинах для.

Переселенці мали змогу обговорити проблеми, з якими стикнулися у результаті переміщення з непідконтрольної території, отримали кваліфіковану юридичну допомогу та за потреби отримають повний юридичний супровід в подальшому. Хтось із присутніх вже не вперше говорив на такі теми, а хтось більше дізнався про, які захистити свої права. Найприємнішою частиною зустрічі стало отримання жінками – переселенцями гуманітарної допомоги у вигляді теплих дитячих речей.

Довідково: міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно працює з категорією внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території міста. На сьогодні в банку даних родин ВПО перебуває 248 сімей, переміщених з тимчасово окупованої території України, з них 1 родина – ВПО з АР Крим.