005.jpg

Працівники Сумського відділу поліції затримали жителя обласного центру за підозрою у вчиненні крадіжок гальмівних котушок ліфтів.

Зловмиснику 25 років. Не працює та раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Крадіжки гальмівних котушок скоював серед білого дня. Не криючись, разом із подругою заходив до під’їзду багатоповерхівки, піднімався на верхній технічний поверх, зламував вхідні двері до машинного відділення ліфта і викрадав обладнання. Добуту мідь відразу ж ніс здавати до пункту прийому металобрухту, а виручені гроші витрачав на власні потреби.

Менш ніж за тиждень своєї діяльності, зловмисник вивів з ладу щонайменше п’ять ліфтів у будинках по пр-ту Курський, завдавши багатотисячних збитків ліфтовому господарству та створивши масу незручностей мешканцям.

«Затримання зловмисника стало можливим завдяки спільним діям поліції та працівників підприємства «Сумиліфт», – зазначив начальник Сумського відділу поліції Павло КАРАБУТА. – На сьогодні вже доведена причетність громадянина до п’яти крадіжок гальмівних котушок, які він скоїв менш ніж за тиждень. Поліція з’ясовує і роль його супутниці в цій справі».

Сумським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення або сховище, затриманому може загрожувати від трьох до шести років позбавлення волі.

Слідство триває.