001.jpg

Минулого тижня, 14 та 15 червня, викладач дитячої музичної школи № 4 Вікторія РУДЕНКО переймала досвід своїх колег та ділилася власним під час методико-практичної конференції, що проходила в Києві.

Тема методико-практичної конференції, яку для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів проводив Методичний центр Департаменту культури Київської міської державної адміністрації, була «Початкова мистецька освіта крізь призму сьогодення».

Учасники заходу говорили про особливу роль загальношкільних конференцій із музичної літератури як приклад сучасного формату комунікації учнів, про важливість імпровізаційно-творчої діяльності учнів на уроках сольфеджіо як про інструмент виховання homo creativus, познайомилися з різними епохами на уроках музичної літератури, проектом 3D - творчих портретів українських композиторів.

Сумчанка, викладач дитячої музичної школи № 4 Вікторія Руденко представила своїм колегам дві доповіді з тем: «Різноманітні тестові завдання на теоретичних олімпіадах» та «Практичне застосування навичок з основ композиції». Остання доповідь була доповнена відеофрагментами.