0012.jpg

Представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій, КП «Міськсвітло» та ТОВ «Сумитеплоенерго» взяли участь у найбільшій конференції із залучення інвестицій під проекти з альтернативної енергетики Invest Energy Day, що відбулася 20 червня у Торгово-промисловій палаті України.

Даний захід став продовженням масштабного проекту Alternative Energy Week, який покликаний сприяти розвитку відновлюваної енергетики в Україні. Організатором заходу стала Ukrainian Communicatian Group.

Учасниками конференції стали представники міжнародних та вітчизняних банків, фінансових організацій, інвестиційних компаній, венчурних фондів, фінансові донори, грантодавці, українські урядовці, які мають відношення до питань альтернативної енергетики. Говорили про те, де взяти кошти для реалізації енергоефективних ідей, обмінювалися досвідом у цій сфері. Свої доповіді представили 20 спікерів. Доповідачі та учасники конференції обговорили існуючі законодавчі прогалини та бар’єри для розвитку сфери альтернативної енергетики в Україні.

Представники міжнародних фінансових організацій побачили чудову можливість для поширення інформації про їх діяльність в Україні та підтримку перспективних проектів з альтернативної енергетики.

Під час конференції було наголошено, що зацікавленість у інвесторів викликають, перш за все, проекти, що спрямовані на істотне підвищення конкурентоспроможністі підприємства, яке його реалізує, та забезпеченість потреб не тільки бізнесмена, а й регіону, місцевості, тобто на локальному рівні, реалізація проекту повинна підвищувати добробут громадян України в будь-якій сфері життєдіяльності. Перспективний проект має бути системним, цілісним і багатогранним.