Надрукувати
Перегляди: 1330

У п’ятницю, 30 червня, в Сумах відбулись урочистості з нагоди Дня архітектури України, який відзначається 1 липня.

Відсвяткувати цю подію зібрались як корифеї сумської архітектури, так і молоде покоління сумчан-архітекторів та проектувальників.

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО привітав архітектурну спільноту міста з професійним святом, щиро подякував за активну участь у створенні нового обличчя міста всім, хто творчими здобутками визначає майбутнє Сум. З нагоди свята Володимир Войтенко вручив грамоти міського голови переможцям відкритого архітектурного конкурсу на розробку кращої концепції реконструкції міського парку ім. Кожедуба.

До привітань приєднався головний архітектор міста Андрій КРИВЦОВ.

«Мені приємно спостерігати на цьому святі досвідчених архітекторів поряд з молодими, що тільки починають свій творчий шлях у професії», – зазначив посадовець.

Грамотами управління архітектури та містобудування були нагороджені молодіжні колективи, що взяли участь у міських творчих конкурсах.

Акцентом свята стало публічне звернення до міського голови молодіжної творчої спільноти щодо об’єднання зусиль з метою здійснення подальшої розробки пропозицій ескізних проектів щодо розвитку «зеленої перлини» міста – парку ім. Кожедуба.

Присутні на урочистому зібранні вшанували пам'ять талановитих сумських архітекторів, що передчасно пішли з життя, але залишили свій слід не тільки у вигляді знайомих всім сумчанам архітектурних об’єктів, а й творчих робіт з живопису, графіки.