Надрукувати
Перегляди: 1347

Оперативники карного розшуку Сумського відділу поліції встановили особу зловмисника, який через мережу Інтернет вводив в оману покупців неіснуючої техніки.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області.

В ході проведення оперативних заходів, направлених на попередження шахрайств в мережі Інтернет поліцейські з’ясували, що 16-річний учень одного з професійних училищ обласного центру розміщав на відомому сайті оголошень інформацію про продаж мотоблоків та міні тракторів.

Для покупців неповнолітній шахрай називався менеджером і за доставку товару прохав перерахувати повну передоплату. Довірливі особи виконували прохання і перераховували кошти на вказаний рахунок.

Таким чином зловмиснику вдалося обдурити покупців із Сумської, Полтавської, Миколаївської та Івано-Франківської областей. Загалом хлопець збагатився на суму близько десяти тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває.