Надрукувати
Перегляди: 1401

У сумських бібліотеках організовані пункти прийому проектів громадського бюджету. Вони працюватимуть в усіх міських книгозбірнях з 3 липня по 11 серпня включно.

Усі містяни, які мають бажання подати проект у рамках громадського (партиципаторного) бюджету, можуть це зробити у філіях Центральної міської бібліотеки двома способами.

Перший – це скористатися доступом до інтернету та запропонувати свою ідею на веб-платформу «Громадський проект» самостійно або ж за допомогою бібліотекарів.

Інший шлях – це заповнити бланк подачі проекту у паперовому вигляді (його можна завантажити на сайті pb.smr.gov.ua у розділі «Допомога/Бланки») та принести його до найближчої книгозбірні. Бібліотекарі переглянуть правильність заповнення бланку, і приймуть у вас папери, видавши на підтвердження спеціальну квитанцію. Далі ці бланки будуть передані до Департаменту комунікацій та інформаційної політики і протягом кількох днів введені до «Громадського проекту».

Нагадаємо, що крім самого бланку необхідно зібрати підписи містян на підтримку вашого проекту: 15 – для локального та 30 – для загальноміського. Підписувати свій проект автор не може, а підписанти мають записати крім своєї адреси ще й номер паспорту. Це робиться для того, аби пересвідчитися, що підтримали проект саме мешканці міста і вони особисто поставили свої підписи. Такий бланк потрібно обов’язково завантажити на сайт під час подачі проекту, але у першому варіанті це можете зробити ви власноруч, а у другому – передати разом з бланком до міської ради через бібліотекарів. Усі персональні данні як автора, так і тих, хто підтримав проект, не оприлюднюються.

Сумські бібліотекарі вже пройшли навчання щодо роботи з системою «Громадський проект» та організації пункту для прийому проектів з фахівцями Департаменту комунікацій та інформаційної політики, а також на тренінгу, організованому ГО «Нова енергія».

Нагадаємо, що у Сумах у понеділок 3 липня стартував прийом проектів містян у рамках громадського (партиципаторного) бюджету. Він триватиме до 11 серпня. Кожен мешканець міста старше 16 років може подати один локальний проект (з кошторисом до 500 тис. грн.) та один загальноміський проект (до 1 млн грн.).

Подати свої ініціативи можна самостійно через веб-платформу «Громадський проект», або у паперовому форматі через пункти прийому – у Департаменті комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради, управлінні «Центр надання адміністративних послуг м. Суми» або ж у бібліотеках нашого міста. Усього у 2018 р. на проекти містян передбачено 6 млн грн.

Суми у впровадженні громадського бюджету 2017 р. отримують підтримку від Інституту бюджету та соціального-економічних досліджень (ІБСЕД) у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Така підтримка передбачає, зокрема, використання електронної платформи «Громадський проект», розроблену «SocialBoost» та промоційну підтримку від ГО «Нова Енергія» (м.Харків).

Деталі та умови подачі проектів

Відео