002.jpg

На веб-порталі «Громадський проект» оприлюднені перші два проекти, подані містянами у рамках громадського бюджету наступного року.

Їх авторами стали Максим ЛАПІН та Вікторія ПАРХОМЕНКО.

Максим, сумчанин з особливими потребами, запропонував проект облаштування двору між будинками №2 та №6 по вул. Олександра Шапаренка. Він пропонує зробити дворову територію більш комфортною та зручною для усіх категорій мешканців будинків. Молодий чоловік розрахував, що на виконання його задуму потрібно більше 445 тис. грн. (переглянути проект).

Сумчанка Вікторія переймається проблемою організації безпечного та змістовного дозвілля для дошкільнят та молодших школярів, тож її проект передбачає створення дитячо-розважального комплексу ім. Глінки. Вона пропонує облаштувати такий біля будинку №11 по вул. Глінки. Орієнтовна вартість проекту – 454,5 тис. грн. (переглянути проект).

Нагадаємо, сумчани до 11 серпня мають нагоду долучитися до участі у розподілі 6 млн. грн. бюджетних коштів на свої ідеї та ініціативи.

Подати проект громадського бюджету можна онлайн через веб-платформу «Громадський проект» (pb.smr.gov.ua), або ж особисто до Департаменту комунікацій та інформаційної політики (пл. Незалежності, 2), Центру надання адмінпослуг (вул. Горького, 21) або ж до найближчої бібліотеки.

Кожен сумчанин старше 16 років може запропонувати один локальний проект (до 500 тис. грн.) та один загальноміський проект (до 1 млн. грн.).

Детальніше про умови подачі проектів