Надрукувати
Перегляди: 1349

У середу, 26 липня, при внесенні змін та доповнень до міського бюджету на поточний рік, депутати виділили обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 660 тисяч гривень на придбання 20 доз препарату «Металізе».

Він застосовується для надання на догоспітальному етапі невідкладної допомоги хворим із гострим інфарктом міокарда.

«Металізе» виробництва Boehringer Ingelheim (Німеччина) вводиться внутрішньовенно та розчиняє тромби. Застосування тромболітичної терапії протягом перших двох годин від початку інфаркту міокарда створює умови для подальшого ефективного лікування та реабілітації хворих, знижує ризик летального наслідку та розвитку інвалідності.

«Піклування про здоров’я сумчан, надання якісної та ефективної медичної допомоги – одне з важливих завдань для влади. Тож ж наше рішення вірне, і воно дає двадцяти сумчанам надію на порятунок», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Як повідомили у відділі охорони здоров’я, серцево-судинні захворювання є лідерами серед недуг і займають 34,6% від загальної кількості хвороб по місту та 58,6 % усіх випадків смертності. Така ж тенденція спостерігається і на рівні держави.

За даними аналізу, хворим жителям Сум, які мають показання до застосування тромболітичної терапії, цей вид лікування проведено у 100% випадків, з них на догоспітальному етапі препаратом «Металізе» – 59% (35 випадків) від усіх проведених процедур тромболізису.