001.jpg

27 липня, за ініціативи депутатів Сумської міської ради фракції «Самопоміч» та за сприяння ГО «Нова Енергія» та Департаменту комунікацій та інформаційної політики, відбувся тренінг-практикум роботи з веб-платформою «Громадський проект».

До участі зголосилися представники громадських організацій, установ та підприємств міста, молодь, активісти, які мають намір подати проекти у рамках Бюджету участі.

Заступник начальника управління освіти і науки Олена НАЗАРЕНКО і начальник управління комунікацій та інформаційного забезпечення Департаменту комунікацій та інформаційної політики Андрій МОША ознайомили присутніх з цьогорічними новаціями громадського бюджету. Зокрема, детально представили переваги та особливості веб-платформи «Громадський проект» (pb.smr.gov.ua), яка автоматизує увесь процес партиципаторного бюджетування.

Були надані також й практичні консультації та рекомендації щодо підготовки проектних пропозицій, кошторисів, а також реєстрації на веб-ресурсі та подачі ініціатив.

Нагадуємо, до 11 серпня кожен сумчанин віком від 16 років може подати власний проект, пов’язаний з розвитком свого двору, мікрорайону чи міста в цілому. Проекти, які отримають підтримку містян на загальноміському голосуванні, будуть реалізовані наступного року міською владою. Усього на проекти городян передбачається виділити у 2018 році 6 млн. грн.

Тож не прогавте свій шанс втілити у життя свої ідеї розвитку двору, мікрорайону, міста, зробити його унікальним та комфортним!

Тренінг відбувся у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», який реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Субгрант проекту – ГО «Нова Енергія». Розробник електронної системи – Social Boost.