005.jpg

Медики рекомендують сумчанам у спекотну пору року особливо уважно ставитись до стану свого здоров’я.

Задля цього дають декілька простих порад, як не стати жертвою супутників спеки - сонячного і теплового ударів які призводять до негативних наслідків.

При цьому наголошують, що з настанням літнього сезону, особливо у жаркі дні, частішають випадки виникнення та загострення різних захворювань, що нерідко призводить до летальних наслідків.

Перегрівання організму при високій температурі може призвести до порушення терморегуляції організму і виникнення теплового удару.

Тривале перебування під сонячним опроміненням у спеку може призвести до сонячного удару. При цьому з’являється загальна слабкість, головний біль, головокружіння, шум у вухах, сонливість, спрага, нудота, гіперемія шкірного покрову, прискорені пульс та дихання, підвищена температура тіла, загальмований психічний стан або психомоторне збудження, втрата свідомості, іноді виникають судоми – це свідчить про те, що розвивається загроза для життя. У дітей грудного віку частішають при цьому диспепсичні розлади, температура тіла різко підвищується, риси обличчя загострюються, загальний стан швидко погіршується, свідомість затьмарюється, виникають судоми, кома.

У таких випадках потрібно надати потерпілому першу невідкладну допомогу.