004.jpg

Департамент соціального захисту населення нагадує містянам про правила отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року, після закінчення терміну отримання субсидії департамент соціального захисту населення самостійно здійснює розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарства, які отримували субсидію у попередньому періоді, крім тих, хто орендує житло, та тих, у кого відбулись зміни у складі сім’ї.

Департамент збирає необхідну інформацію без звернення громадян і протягом десяти днів після отримання зазначеної інформації приймається рішення про призначення (непризначення) субсидії.

У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що департамент інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору.