005.jpg

У вівторок, 15 серпня, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та президент об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ відвідали комунальну установу «Центр надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей» та шпиталь для ветеранів війни, де нині проходять лікування та реабілітацію військові, задіяні в антитерористичній операції.

До обох закладів найближчим часом надійде частина вантажу, що прибув до Сум зі Швейцарії навесні.

Альона Дмітрєвская наголосила, що питання медичного обслуговування учасників АТО заслуговує на особливу увагу з боку міської влади та перебуває під особистим контролем міського голови Олександра ЛИСЕНКА, бо стосується найважливішого – життя і здоров’я городян, котрі боронили і боронять нині територіальну цілісність України.

«Ми намагаємося зробити все можливе, щоб бійці, які потребують надання фізичної, психологічної та соціальної допомоги були забезпечені належним лікуванням та оточені увагою медичного персоналу. Також ми дуже вдячні пані Маріанне за те, що допомагає нам у цьому. Завдяки їй ми зможемо оснастити заклади міста, що нині опікуються здоров’ям учасників АТО, багатофункціональними ліжками, матрацами, перев’язувальним матеріалом, одноразовою постільною білизною, що покращить якість надання послуг та полегшить догляд за воїнами», – зазначила заступник міського голови.

Решта гуманітарної допомоги, традиційно, буде розподілена між іншими лікарнями, закладами соціально-гуманітарної сфери, екстреними службами.

Цьогоріч, так само як і в попередні роки, доставку гуманітарного вантажу розподілено на дві частини. Першу частину конвою – вантаж, загальною вагою 53 926 кг, що складається здебільшого з медичного та пожежно-рятувального обладнання, Суми отримали у травні, друга ж прибуде у вересні.

Варто відмітити, що завдяки Маріанне Піффаретті комунальні заклади Сум за більш ніж десять років отримали ряд необхідного устаткування. Переважно це гуманітарна допомога сумським лікарням, устаткування для шкіл, дитячих садочків, пожежних та рятувальних служб, а також речі для людей з обмеженими можливостями.