0012.jpg

У вівторок, 15 серпня, виконавчий комітет ухвалив рішення про черговий призов громадян України на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2017 року.

У документі йдеться про організацію роботи призовної та лікарської комісій, проведення оповіщення громадян, які підлягають призову, та розшук призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу.

Як повідомив військовий комісар Сумського міського об’єднаного військового комісаріату Андрій ХЛОПОНІН під час осіннього призову необхідно буде розглянути понад 1600 особових справ сумчан. Точна кількість призовників, котрих треба буде відправити до війська, за його словами, поки не відома. Втім, виходячи з досвіду попередніх призовів, військовик припускає, що йтиметься приблизно про 100 чоловік.

«Хочу заявити, як військовий комісар міста Суми, що жоден призовник, який буде призваний на строкову військову службу у жовтні-листопаді, не буде залучатись до проведення антитерористичної операції. Це слова військового комісара, це вимога Президента Україні – Верховного головнокомандувача Збройних Сил», – наголосив Андрій Хлопонін.

Нагадаємо, призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.