Надрукувати
Перегляди: 1626

17 лютого міський голова Олександр ЛИСЕНКО, Президент об’єднання «Help Point Sumy» Маріанна Піффаретті та директор Благодійного фонду «Хельвеція» Микола РЕЗНІК підписали угоду про співпрацю.

В рамках співпраці у прийдешньому році до Сум прибуде два конвої благодійної допомоги.

Міський голова від всієї громади міста подякував Швейцарським партнерам за багаторічну працю, яка дозволяє покращити матеріально-технічне становище лікарень, шкіл, пожежних та рятувальних служб, а також військових формувань.

За пропозицією Олександра Лисенка, до розподільчої комісії буде включено представника волонтерських організацій, з метою якісного розподілу гуманітарної допомоги.

Директор Департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН також подякувала партнерів та зазначила, що в минулому році частину гуманітарного вантажу, що призначалася для міста Суми, було розподілено до Сумської міської клінічної лікарні №1, №5, №4, дитячої лікарні Святої Зінаїди, пологового будинку №1, міської стоматологічної поліклініки, Центру первинної медико-санітарної допомоги №3, Сумського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня». До пожежно-рятувальної частини та поліції було передано спецодяг, засоби для гасіння пожежі, обладнання для пожежних станцій, 4 автомобілі та багато іншого. Також завдяки наданій гуманітарній допомозі був забезпечений військово-мобільний загін, а для військової частини було передано більше 500 ліжок.

 

 

Начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА особисто подякувала громаду швейцарських міст за костюми для творчих колективів міста, які минулого року були передані вищому училищу мистецтв та культури ім. Д. Бортнянського.

Маріанна Піффаретті повідомила, що цьогоріч благодійна допомога надійте у квітні та вересні. Кожен конвой складатиметься з п’яти вантажівок з обладнанням та матеріалами, а це близько 200 т. Контейнери вже майже завантажені та віднайдено фінансування на їх транспортування. Загалом, це буде відповідно 21 та 22 конвой, який за десять років співпраці доправлять в Суми та Сумську область.

Вона також подякувала міському голові та Благодійному фонду «Хельвеція» за якісний, чесний та прозорий розподіл гуманітарної допомоги, в чому мала можливість особисто пересвідчитися.