0010.jpg

Слідче управління ГУНП Сумської області завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом підриву газоповітряної суміші в квартирі будинку № 24 по вулиці Металургів.

Кримінальне провадження, відкрите за ознаками ч.2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки), разом з клопотанням про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з суворим наглядом, затвердженим прокуратурою області, передані для розгляду по суті до Ковпаківського райсуду міста.

«Досудовим слідством проведений великий обсяг роботи та зібрано достатньо доказів вини підозрюваного. Призначено та проведено цілий ряд експертиз, в тому числі судово-медичні, судово-психіатрична, вибухо-технічна, вибухо-технологічна тощо. Визнано потерпілими 37 осіб, збиток від дій «підривника» склав ‎5 418 440 гривень», – зазначив начальник відділу Слідчого управління ГУНП області Вадим ТЕЛИЧКО.

Підозрюваний за своїм психічним станом потребує примусового застосування медичних заходів у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з суворим наглядом, оскільки є небезпечним як для самого себе, так і становить неабияку небезпеку для оточуючих, і може завдати істотної шкоди.

Нині він знаходиться у лікувальному закладі в умовах, що виключають його небезпечну поведінку. За вчинене кримінальне правопорушення Законом передбачено позбавлення волі від трьох до десяти років. Подальшу долю чоловіка визначить суд.

Нагадаємо, 3 січня поточного року, близько 20:40, житель однієї з сумських багатоповерхівок на вул. Металургів, пошкодивши газопостачальне обладнання, підірвав власну квартиру. В результаті вибуху загинула 64-річна жителька будинку, були зруйновані та суттєво пошкоджені деякі квартири.