001.jpg

20 січня на вул. Набережна річки Стрілки, 20 відкрито нову жіночу консультацію №2, яка увійшла до структури КУ «Сумський міський клінічний пологовий будинок №1».

«Наше головне завдання – турбота про майбутнє покоління. Новий лікувальний заклад забезпечить майбутніх матерів вчасною та кваліфікованою медичною допомогою, сприятиме підвищенню рівня народжуваності у місті», – підкреслив міський голова.

Раніше за цією адресою розташовувалося педіатричне відділення, що переїхало на вул. Іллінську до Центру первинної медико-санітарної допомоги №3. 30 вересня депутати Сумської міської ради проголосували за передачу в оперативне управління та на баланс міському пологовому будинку нежитлових приміщень по вул. Набережна річки Стрілки.

 

 

За словами заступника міського голови Степана ПАКА, необхідні зміни пов’язані з втіленням в життя нових медичних реформ. Згідно нормативних законодавчих документів у структурі Центру первинної медико-санітарної допомоги не передбачено жіночих консультацій, тому її перевели у структуру пологового будинку та відвели для розташування нове приміщення.

На капітальні ремонти приміщення для жіночої консультації спрямували більше мільйона гривень. За словами в.о. начальника відділу охорони здоров’я Олени ЧУМАЧЕНКО, тут провели повну реконструкцію, здійснили перепланування, встановили нові перегородки, облаштували реєстратуру, кабінети для лікарів та підсобні приміщення, провели оздоблювальні роботи, частково замінили вікна.

Наступного року тут планують оновити меблі, закупити додаткове обладнання для лабораторії, оновити апарат для ультразвукової діагностики.

У жіночій консультації №2 працюють 7 лікарів, 6 акушерок (населення району обслуговування 26000 жінок).

Як повідомив міський голова Олександр Лисенко, нині на стадії завершення капітальний ремонт приміщення по вул. Парковій, де буде розміщуватися жіноча консультація №3.