Надрукувати
Перегляди: 1900

Зранку в Сумах відбулись урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

Синьо-жовтий стяг піднімали в урочистій обстановці біля фонтану «Садко».

У церемонії взяли участь керівники міста та області, представники громадських організацій, військовослужбовці, волонтери та учасники АТО, представники трудових колективів і навчальних закладів міста. Майже всі вже традиційно були одягнені у вишиванки.

Зібравшись на майдані Незалежності, учасники свята у супроводі військового оркестру урочистою колоною рушили вулицею Героїв Сумщини та гордо пронесли Національний стяг до скверу біля фонтану «Садко», де облаштовано головний флагшток для синьо-жовтого стягу. Тут і відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора.

Потому присутні виконали Державний гімн України.

Міський голова Лисенко зазначив, що Державний прапор став невід’ємним символом єдності, наступності поколінь і багатовікової боротьби українців за свою свободу. У повазі до національного символу виявляються громадянська свідомість, вміння і готовність об’єднати сили і подолати всі негаразди разом.

«Цей символ національної єдності, честі та гідності щодня нагадує нам, яким нелегким був шлях до утвердження української державності, – сказав Олександр Лисенко. – Наш синьо-жовтий стяг – це знак незламного духу нашого народу у боротьбі за відстоювання своєї незалежності. І найголовніше, що ці два кольори – у серці й у душі кожного з нас».

Очільник обласного центру наголосив: «Є ще один символ нашої незалежності, нашої звитяги, нашої нації – це люди. Ті люди, які у всі часи, складні для нашої держави, відстояли свободу, мир і спокій. Це ті волонтери, воїни АТО, які сьогодні на Сході нашої держави захищають нас з вами, щоб ми мали можливість підняти прапор в нашому місті, на Сумщині, в рідній Україні».

За сумлінну працю, вагомий особистий внесок у виробничу діяльність, розвиток волонтерського руху в місті Суми та з нагоди Дня Незалежності України керманич обласного центру вручив грамоти міського голови Світлані ГАЛЬЦОВІЙ, Зінаїді РУДНЄВІЙ, Тамілі ХРЯПІНІЙ, Людмилі КАПЛЕНКО, Тетяні П’ЯТАЧЕНКО, Ніні ГОЛОВКО, Олені ЗЕНІКОВІЙ, а також за дорученням «Всеукраїнського союзу ветеранів АТО» нагородив солдата Олега ЛАВРЕНКА орденом «Лицарський Хрест Добровольця».

Вже традиційно під час урочистостей керівники міста та області вручили юним сумчанам, котрі старанно навчаються й беруть активну участь у громадському житті, паспорти громадян України (ID-картки)– перший документ посвідчення особи, що відкриває двері у доросле життя.