Надрукувати
Перегляди: 1564

На підготовку  закладів освіти Сум до нового навчального року та опалювального сезону цьогоріч виділено понад 30 мільйонів бюджетних коштів.

На які потреби спрямували гроші три навчально-виховні заклади обласного центру, та як вони підготувались до 1 вересня, 23 серпня перевірив міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Разом із очільником обласного центру дошкільні та середні навчальні заклади оглядали його заступник Степан ПАК та начальник відділу освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

«Усі батьки мріють про те, щоб у дітей були гарні умови для виховання та навчання. Звісно, одразу об’їхати всі дитсадки і школи буде важко, але ми все перевіримо, щоб бути впевненими, що ті кошти, що виділялись, були використані за призначенням, ефективно і з максимальною користю»,– зазначив міський голова.

Цього дня інспектування розпочали зі школи № 27, котра є однією з чотирьох на Сумщині, що з 1 вересня працюватимуть за новим освітнім стандартом. А це вимагало серйозної підготовки людського та матеріально-технічного ресурсу.

«За новим державним стандартом початкової школи працюватимуть два класи. Ми грунтовно до цього підготувались. У закладі зроблені відповідні ремонти, є необхідні для навчання технічні засоби. Виділені кошти на придбання одномісних парт, аби діти могли працювати у маленьких групах. Замовлений дидактичний матеріал, який має бути у кожному експериментальному класі», – розповіла директор школи Ольга ПЛОТНИЦЬКА.

Подбали не лише за облаштування навчального простору, а й освітнього середовища загалом. Для цього створили у коридорі зону ранкової зустрічі, намалювали «класики» та зону юного пішохода, по класах зробили ігрові куточки. Також у школі є й окрема ігрова кімната.

Як повідомив Степан Пак, на підготовку всіх навчально-виховних закладів Сум до нового навчального року та опалювального сезону в частині проведення капітальних ремонтів було виділено понад 31 млн грн. бюджетних коштів, в частині придбання предметів та устаткування – понад 4 млн грн.

«Всі отримали ту суму коштів, що була необхідна саме для них. Найголовніше, що ми зробили – поремонтували дахи, підлоги, системи тепло-та водопостачання та водовідведення. Значна увага також приділялась енергозбереженню, що дає нам можливість економити бюджетні кошти», – сказав посадовець.

Також цього дня посадовці побували у ДНЗ № 7 «Попелюшка» та НВК № 11 Журавонька». Побаченим залишились задоволені. А втім, міський голова не лише цікавився зробленим, а й нагальними потребами навчально-виховних закладів, аби, якщо змога, вирішити питання найближчим часом або врахувати  при складанні головного фінансового документа міста на наступний рік.