003.jpg

У п’ятницю, 25 серпня, в Палаці культури «Хімік» відбулись урочистості з нагоди 50-річчя комунального підприємства «Електроавтотранс».

На святкуванні були присутні представники міської влади, корпорації «Укрелектротранс», керівники комунальних і споріднених підприємств, працівники КП «Електроавтротранс», в тому числі 22 працівника, які стояли у витоків підприємства.

Під час урочистостей звучали теплі вітання, відбулись нагородження грамотами міського голови, адміністрації комунального підприємства і профспілкового комітету, а також вручення цінних подарунків.

З поважним ювілеєм колектив привітав міський голова Олександр ЛИСЕНКО. Він зазначив, що КП «Електроавторанс» було і залишається одним із найбільших перевізників міста. За 50 років у підприємства були і злети і падіння, але в усі часи тролейбусники виконували свою головну функцію – соціального перевізника.

Очільник обласного центру побажав підприємству стабільної роботи і довголіття, а його працівникам – успіхів у роботі на благо міста та його жителів.

Нагадаємо, історія КП «Електроавторанс» розпочалась 50 років тому. Тоді в Сумах був введений в дію перший тролейбусний маршрут «Хіммістечко-Залізничний вокзал». Даний напрямок обслуговували чотири машини, а довжина контактної мережі складала лише 25,6 км. Це була важлива для Сум і сумчан подія, адже з появою тролейбусного руху розширились транспорті можливості міста.

Наразі в місті існує 15 тролейбусних та шість автобусних маршрутів.На лінії виходять 45 тролейбусів та 16 автобусів, які не так давно поповнили рухомий склад підприємства.

Торік рухомий склад підприємства проїхав 3042200 км і перевіз 23292400 пасажирів.