Надрукувати
Перегляди: 1870

На День міста в Сумах  вдруге провели міський конкурс «Кращий сумський кондитер».

Кращі кондитери Сум зібралися у Покровському сквері, біля пам’ятника цукру.

Участь у конкурсі взяли 10 закладів ресторанного господарства та три професійно-технічні навчальні заклади, які змагались за першість у чотирьох номінаціях: «Рідне місто Суми», «Казковий світ або Моє дитинство», «Солодкі фантазії» та художня робота з пряникового тіста.

З вітальним словом перед присутніми виступив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, який привітав сумчан та гостей міста на цьому святковому заході й побажав всім миру, злагоди, гарного настрою, приємних вражень та подякував всім, хто взяли участь у святі.

На розгляд журі та глядачів учасники конкурсу представили глазуровану казку, бісквітного Колобка, яскравий «осінній» торт, сумську фортецю та Спасо-Преображенський собор з пряників та інші солодощі. Усього – понад 20 виробів.

Продемонструвавши свій професійний рівень, креативність і творчість, перемогу здобули кондитери торгової марки «Ванілла», закладів «Гламур», «Шалена шкварка» та кондитерської «Прянікс». Серед представників навчальних закладів перемогли кондитери Сумського міжрегіонального вищого професійного училища та Сумського центру професійно-технічної освіти, харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу.

Переможцям і учасникам вручили призи та цінні подарунки.

Крім змагальної частини конкурсу організатори підготували для глядачів розважальну програму. Присутні побачили бармен-шоу від двократного чемпіона України з флейрінгу, фіналіста міжнародних змагань Ігоря НІКОЛЕНКО.

Також усіх відвідувачів дійства пригостили ласими виробами.

Список переможців