Надрукувати
Перегляди: 1395

Заступник міського голови Олександр ЖУРБА та представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій відвідали Дні сталої енергії, що проводилися у місті-партнері Чернігові в рамках першого Бізнес-фесту «Разом до успіху».

Сумчани стали учасниками заходу, що спрямований на поліпшення енергоефективності та пропаганди відновлювальних джерел енергії.

У рамках заходу відбулась виставка енергоефективного обладнання та технологій, презентація електромобілів, цікаві конкурси та вікторини для дітей і дорослих. Діти старшого та молодшого шкільного віку змагалисьу пізнавальних вікторинах з питань енергоощадності, проводили наукові експерименти: «Відцентрова сила», «Лавова лампа», «Джин із пляшки», «Бурління без кип'ятіння», «Кольорові вулкани», «Деріжабль» тощо.

Також усі присутні мали змогу отримати фахову інформацію з питань вибору сонячних батарей, погодних регуляторів теплової енергії, світлодіодних світильників, консультації від представників проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», представників банківських установ щодо можливостей реалізації енергоефективних заходів у рамках державних, місцевих та грантових програм, проїхатись на електромобілі та оцінити його переваги перед традиційним автотранспортом і багато іншого.