Надрукувати
Перегляди: 1476

Творча група, створена за результатами засідання конкурсної комісії з визначення кращої ідеї пам’ятника Героям Майдану, має до листопада напрацювати остаточний ескіз скульптурної споруди.

Таке рішення було ухвалено за результатами фінального засідання конкурсної комісії, яке відбулося 30 серпня. Тоді розглядались роботи з умовними назвами «Берегиня» і «Козак». За результатами голосування симпатії членів комісії розподілились наступним чином»: концепція «Берегиня» – двоє «за», шестеро «проти», семеро «утримались»; концепція «Козак» – 10 «за», один «проти», чотири «утримались».

Відтак, перемогла концепція пам’ятника «Героям Майдану» авторського колективу архітекторів Володимира БИКОВА та Антона БАНДАНЮКА і скульптора Руслана МОВЧАНА.

Разом із тим конкурсна комісія доручила головному архітектору Андрію КРИВЦОВУ очолити організацію творчої групи для подальшої роботи над ескізом пам’ятника. Вона має 1 та 15 жовтня доповісти міському голові про хід роботи, а 1 листопада надати остаточний малюнок.

Нагадаємо, проект пам’ятника розробляють, аби увічнити історичні події та вшанувати борців за права та свободи людей, учасників акцій протесту, які відбулися у грудні 2013 року – лютому 2014 року в Україні.

Майбутній пам’ятний «майданівцям» мають встановити у сквері Героїв Небесної Сотні (на перетині вул. Петропавлівської і вул. Гоголя).