Надрукувати
Перегляди: 1719

У п’ятницю, 8 вересня, в обласній філармонії відбулась XIX урочиста церемонія нагородження переможців рейтингу «Золота перлина» на визначення кращих суб’єктів малого та середнього підприємництва міста.

За доброю традицією визначення кращих представників підприємництва приурочили до їхнього професійного свята – Дня підприємця.

Звертаючись до учасників урочистостей, міський голова Олександр ЛИСЕНКО, подякував підприємцям за терпіння, віру в завтрашній день та прагнення рухатися вперед і долати перешкоди.

«Підприємець – це людина, яка не лише розпочала власну справу, а й створює нові робочі місця, запроваджує інновації, наповнює місцевий бюджет. Більше 50% наповнення не тільки міської, обласної, а й державної скарбниць – це малий і середній бізнес. Висловлюю глибоку вдячність за, те що ви працюєте на розвиток нашого міста, – зазначив очільник Сум. – Вітаю зі святом і бажаю великих здобутків, втілення нових ідей та подальших успіхів у підприємницькій діяльності».

Свої вітання на адресу представників малого та середнього підприємництва висловив також перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.

«Вдячний всім за вашу роботу, особливо вдячний раді підприємців при міському голові, яка відстоює ваші інтереси. Радий, що в цьому році ми знайшли повне порозуміння. Впевнений, що місцева влада і надалі буде всебічно підтримувати розвиток ведення бізнесу, а взаємини між владою і підприємцями так само будуватимуться на взаємоповазі, довірі та діалозі, – зауважив він. – Бажаю успіхів, подальшого процвітання вашому бізнесу та щастя, здоров’я, благополуччя вашим родинам».

У продовження свята посадовці вручили дипломи, кубки переможця міського рейтингу «Золота перлина», а також цінні подарунки кращим підприємцям Сум.

Переможцями рейтингу «Золота перлина» стали: у номінації «Краща фізична особа-підприємець у сфері торгівлі» – Анатолій СІРОБАБА, «Краща фізична особа-підприємець у сфері обслуговування» – Тетяна КУПРІЙЧУК, «Краща фізична особа-підприємець у сфері виробництва» – Сергій ДРОБ’ЯЗКО, «Краще мале або середнє підприємство у виробничій сфері» – ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПРОМТРАНСЕНЕРГО», «Краще мале або середнє підприємство у сфері торгівлі» – ТОВ «ДРУКАРСЬКИЙ ДІМ «ПАПІРУС», «Краще мале або середнє підприємство у сфері обслуговування» – ТОВ «МЕДЕЯ СУМИ».

За наполегливість, плідну працю, ділову ініціативу, вагомий внесок у розвиток підприємницької діяльності міста та з нагоди Дня підприємця, квітами, сувенірною продукцією та грамотами міського голови нагородили: Тамару ГОРОШКО, Вікторію ДОЛЮ, Олену ДЯГОВЕЦЬ, Кіру ЗАХАРОВУ, Юлію КОГАН, Олену ЛЕВЧЕНКО, Вікторію ЛОГВИНЕНКО, Богдана МОСУНОВА, Олега ОНІПКА, Тамару ПРОДАЙВОДУ, Сергія РАДЧЕНКА,  Євгена РУДІЧЕНКА, Нінель СЕРДЮК, Антоніну СКОРБУ.

Наразі в місті здійснюють діяльність 28900 суб’єктів середнього та малого бізнесу, з них 16544 фізичних осіб-підприємців. За вісім місяців цього року ними вже сплачено єдиного податку до бюджету міста у сумі 104,341 млн грн. та майже 70,736 млн грн. акцизного податку.