004.jpg

Протягом чотирьох днів, з 15 по 18 вересня, у Сумах прибиратимуть у парках та чиститимуть русла річок.

Наводитимуть лад в рамках всеукраїнській акції «Чиста Україна – чиста Земля», яка є щорічною та відбувається за підтримки Асоціації міст України та Українського товариства охорони природи.

«Чиста Україна – чиста Земля» – це назва української кампанії всесвітнього руху «Clean Up the World» («Робімо світ чистим»), який розпочався наприкінці 80-х років за ініціативи австралійця Іяна КЄРНАНА.

Тоді на його заклик відгукнулося понад 40 тисяч людей. А починаючи з 1993 року ця акція стала всесвітньою. Щороку наприкінці вересня мільйони людей із 130 країн світу прибирають ліси та парки, чистять русла річок та занедбані джерела. У 2002 році вперше долучилася до волонтерської акції й Україна.

Не залишатися осторонь неї закликають і сумчан. Ті містяни, які мають бажання поприбирати у рідному місті, можуть звертатися до координатора Акції у Сумській області – Сумської обласної організації українського товариства охорони природи за адресою: вул. Набережна р. Стрілка, 46, тел.:61-01-64, 61-01-21, 61-03-41.