005.jpg

Сьогодні у Сумах розпочався фестивальний проект DOCU/ХІТ, в рамках якого містяни мають можливість переглянути вісім фільмів від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

У програмі прокату – роботи майстрів сучасної документалістики. Зокрема, новий фільм Міхаеля ҐЛАВОҐҐЕРА в співавторстві з Монікою ВІЛЛІ «Без назви», світова прем'єра якого відбулася на цьогорічному Берлінале.

А також – «Головна роль» та «Завтра свято» режисера Сергія БУКОВСЬКОГО. Також глядачі матимуть нагоду подивитися новий фільм Романа БОНДАРЧУКА, номінанта на премію «Оскар» від України із фільмом «Українські шерифи» – «Dixie Land». Зокрема, у прокаті буде й «Війна химер» Анастасії та Марії Старожицьких. Це переосмислення особистого досвіду режисерки Анастасії СТАРОЖИЦЬКОЇ та бійця-добровольця з позивним «Лавр»; подорож від ілюзій до серця війни.

Окрім цього, «Ленінопад» Світлани ШИМКО (спецвідзнака Docudays UA-2017) – іронічну документальну історію про прощання з радянською епохою в Україні. Іще дві авторські подорожі DOCU/ХІТ – «Нове життя Гогіти» Левана КОҐУАШВІЛІ та «День звільнення» Уґіса ОЛТЕ та Мортена ТРААВІКА.

За додатковою інформацією та з питань акредитації на покази звертатись до PR-менеджерок проекту Вікторії ХОМЕНКО та Тетяни МАЛОЇ на e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Увесь розклад показів доступний на сайті проекту.