006.jpg

Департамент інфраструктури міста реалізував перші два проекти від городян у рамках громадського (партиципаторного) бюджету.

Результати ініціативи сумчан представникам ЗМІ показали під час виїзного брифінгу 15 вересня.

Піонери реалізації – проекти з будівництва дитячого майданчика у дворі будинку № 25 по вул. Харківській з облаштування спортивного майданчика біля будинку № 51В по вул. Іллінській. Увесь перелік робіт по першому об’єкту обійшовся у близько 71 тис. грн., по другому – 37,5 тис. гривень.

«Добре, що у нас є ініціативні сумчани, котрі не лишаються сторонніми спостерігачами, а й самі беруться за справу, що має покращити інфраструктуру їхнього двору чи мікрорайону. Таких людей ми будемо підтримувати й надалі. І, як і було обіцяно, на наступний рік закладемо в міській скарбниці на реалізацію проектів громадського бюджету більше коштів. Тож закликаю активних сумчан ставати ще активнішими, неактивних брати приклад із перших, бо це це реальна можливість вплинути на благоустрій у своєму дворі, на своїй вулиці чи в місті загалом», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Як повідомив начальник відділу благоустрою департаменту інфраструктури міста Роман РЯБОКОНЬ, решта п’ять проектів, якими опікується їхній структурний підрозділ, нині в роботі. Одна з ініціатив має бути втілена до кінця вересня. Решта – до початку листопада. По всіх об’єктах тривала співпарця з їхніми ініціаторами щодо узгодження проектів, графіку виконання тощо.

Реалізацією інших шести проектів, що стали переможцями минулорічного відбору, займається управління капітального будівництва та дорожнього господарства, двох – Агенція промоції «Суми», одного – управління освіти і науки.

Роботи по всіх об’єктах будуть виконані до кінця року.

Нагадаємо, торік під час голосування за проекти у рамках громадського (партиципаторного) бюджету сумчани підтримали своїми голосами 17 ініціатив. На їх реалізацію у міському бюджеті на 2017 рік передбачено 5 млн грн.

У поточному році містяни подали 66 проектів розвитку міста. Наразі всі вони проходять попередню оцінку та розгляд у виконавчих органах міської ради. На реалізацію проектів наступного року планують спрямувати вже 6 млн гривень.