005.jpg

Держава посилила покарання за жорстоке поводження з тваринами та ухвалила зміни до законодавчих актів щодо захисту їх від такого ставлення.

Влітку вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин» від 22 червня 2017 року.

У відповідності до нововведення до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» щодо трактування пересувного звіринцю у заборонену діяльність увійшли публічно-видовищні заходи пересувних колективів, які залучають у манежі диких тварин.

Тобто усі спеціально обладнані некапітальні споруди, тимчасові приміщення, транспорт, мобільні клітки, огорожі, інші пересувні конструкції, що використовуються закладами культури, цирками, пересувними цирками, гастрольними центрами та іншими особами для тримання і транспортування диких тварин з метою їх використання у цирковій, естрадній, розважальній діяльності (публічного і приватного характеру), а також для їх публічної демонстрації, залучення до показів, виставок, що не мають наукового значення, під забороною створення та діяльності відповідно до законодавства. Резиденти та нерезиденти України не можуть гастролювати країною з метою демонстрації диких тварин.

Гуманне ставлення до тварин – одна зі складових здорового суспільства. Саме з метою захисту тварин від жорстокого поводження в Україні посилено адміністративну та кримінальну відповідальність.