006.jpg

У середу, 20 вересня, відбулося засідання колегія служби у справах дітей, під час якого обговорили питання реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей.

У зібранні, що проходило на базі школи № 6, взяли участь представники загальноосвітніх навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, управлінь і відділів міської ради, до обов’язків яких входить роботи з дітьми, та представник відділу ювенальної превенції сектору пробації Сумського відділу поліції.

У своєму виступі заступник директора з виховної роботи Сумського машинобудівельного коледжу Світлана ЩЕРБАК надала змістовну інформацію про роботу закладу, порівнявши законодавство у сфері захисту прав дітей України та інших держав.

Також про роботу з дітьми незахищених категорій доповіли представники навчально-виховного комплексу № 16, шкіл № 19 та № 8.

Членами колегії були визначені пріоритетні напрями роботи щодо поліпшення становища дітей, їх соціального захисту, сприяння фізичному, духовному та інтелектуальному розвитку на території Сум, особливу увагу закцентовано на важливості взаємодії всіх відділів, управлінь міста щодо виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування, обстеження умов проживання дітей в сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, своєчасного реагування при виявленні порушень прав дітей.