Надрукувати
Перегляди: 1484

Напередодні Дня працівників освіти члени «міського парламенту» та «міського уряду» приміряли на собі професію вчителя та провели уроки для учнів школи № 12.

Тимчасово змінити амплуа депутатам міської ради та членам виконавчого комітету запропонувала директор загальноосвітньої школи № 12 Ірина ГУБСЬКА.

На її пропозицію пристали п’ять представників депутатського корпусу, а також чинний та колишній члени виконкому, котрі погодились провести по одному уроку за шкільною програмою.

«Діти – наше майбутнє, вони маленькі українці, які надалі будуть розбудовувати нашу державу. Цей цікавий і нестандартний експерименті – це наша шана до вас, а те що ви погодилися прийняти участь – ваша до нас. Я бажаю щоб, ці уроки, до яких ви готувалися, хто тиждень, хто більше, пройшли успішно», – звернулася директор до тимчасових педагогів і, вручивши їм символи учительства – класні журнали, спрямувала Олександра ЛАЗАРЕНКА викладати історію в 11-му класі, Ірину РИБАЛЬЧЕНКО – математику в 10-му класі, Андрія КРАМЧЕНКОВА – фізику в 9-му класі, Володимира ШТЕЙНІНГЕРА – фізичне виховання у 8-му класі, Дмитра НАТАЛУХУ – географію у 8-му класі. А найменші, першачки, дісталися Оксані КУБРАК і Дмитру ЛАНТУШЕНКУ, які відповідно навчали школяриків природознавства та математики.

Депутати розглянули з учнями такі серйозні теми як трудові міграції в Україні, умови зародження та розгортання Національно-визвольного руху Опору 1943 року, робота теплових електростанцій (прикладом слугувала наша Сумська ТЕЦ), а також задовольнили цікавість дітей у питаннях формування міського бюджету, діяльності депутатів міської ради та її виконавчого комітету та інших.

Опісля проведених уроків новоспечені вчителі обмінялись враженнями, подякували за неоціненний досвід, відзначивши, що на уроках не було байдужих дітей, всі були задіяні та в цілому заняття пройшли плідно і цікаво.