004.jpg

Завдяки спільній роботі міської влади та керівництва комунального підприємства «Міськсвітло» вуличне освітлення у Сумах не лише оновлюється, але й стає енергоефективним.

Про підсумки першого року роботи нового керівництва підприємства та подальші плани щодо налаштування якісного вуличного освітлення ішлось на брифінгу 3 жовтня.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що ініціатива керівника даного комунального підприємства дала очевидні результати.

«Змінилися ставлення до роботи. Видно бажання та креативний підхід фахівців, які хочуть зробити наше місто кращим та сучасним. А підбивати підсумки роботи вкрай необхідно. Це моя особиста ініціатива і стосується вона в першу чергу керівників комунальних підприємств та структурних підрозділів, адже мова йде про використання бюджетних коштів. Доведена інформація стане в нагоді при формуванні бюджету на наступний рік», – сказав Олександр Лисенко.

Позицію міського голови підтримав і його заступник Олександр ЖУРБА, який також задоволений роботою комунального підприємства.

«Жодних нарікань немає. Вуличне освітлення у Сумах стає більш сучасним, європейським», – зазначив посадовець.

Що ж стосується конкретних прикладів та цифр, зокрема щодо роботи комунального підприємства у поточному році, то їх навів сам керівник КП «Міськсвітло» Едуард ВЕЛИТЧЕНКО.

За його словами, протягом вказаного періоду виконувався поточний ремонт та технічне обслуговування системи вуличного освітлення, святкове оформлення міста до пам’ятних та історичних дат та інших святкових заходів (4,4 млн грн.), виконані роботи згідно сторонніх замовлень (186,1 тис. грн.).

Орім того, виконано капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по вул. Г. Кондратьєва 160/1; 160/14 на загальну суму 375,8 тис. гривень.

У поточному році підприємству виділені додаткові 4 млн грн. на заміну натрієвих світильників на сучасні LED лампи, з яких на сьогодні по місту встановлено 810. З’являються вони здебільшого в центральні частині міста та в приватному секторі.

Міський голова підкреслив, що саме приватний сектор протягом багатьох років мав проблеми із вуличним освітленням і лише зараз це питання поступово вирішується завдяки планомірній роботі комунального підприємства.

Також КП «Міськсвітло» до Дня Незалежності було придбано святкову ілюмінацію на 200 тис. гривень.

У складі робіт із поточного ремонту та технічного обслуговування систем вуличного освітлення протягом 9 місяців поточного року виконані роботи з освітлення пішохідних переходів, які розпочаті в минулому році, по пр-ту М. Лушпи; вул. Петропавлівській, 108; вул. Петропавлівській, 98; вул. Петропавлівській, 81; вул. Петропавлівській, 72; вул. Петропавлівській, 60; вул. Білопільський шлях (АТП-15955); вул. Білопільський шлях (МК-5); вул. Білопільський шлях (поворот на Тепличний); вул. Ковпака (поворот до магазину «Веселка», школа № 22); пр-кт Курський,141; вул. І. Сірка, 45; вул. Героїв Крут, 10.

«У планах ще багато чого. Зокрема, маємо намір продовжувати оновлювати фонтани. Цьогоріч виконано поточний ремонт фонтану в міському парку імені Кожедуба та фонтану «Європейський». Проте зупинятися на цьому не будемо. Плануємо зробити так, аби біля сумських водограїв, де це можливо, лунало лаунджрадіо. Будемо займатися підсвічуванням будівель. Цього літа, наприклад, жовто-блакитними кольорами у вечірній час засяяв Сумський обласний художній музей імені Никанора Онацького», – повідомив Едуард Велитченко.

Безпосередньо під час брифінгу директор КП «Міськсвітло» отримав доручення від міського голови у наступному році модернізувати фонтан «Садко». «Потрібно скульптурам, які знаходяться у фонтані, надати нового відтінку, замінити форсунки, провести рециркуляцію води», – сказав Олександр Лисенко.