Надрукувати
Перегляди: 3197

У вівторок, 3 жовтня, відбулося відкриття нового навчального року в «Університеті третього віку», який створено на базі комунальної установи «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня».

Вже доброю традицією стало розпочинати навчання в університеті у жовтні, коли відзначається Міжнародний день людей похилого віку.

Як наголосила в своєму виступі директор територіального центру Інна ГАЛІЧЕНКО, «Університет третього віку» – є проектом підтримки і турботи, який дозволяє літнім людям відчути себе потрібними, подолати соціальне старіння особистості, запобігти психічним депресивним руйнаціям людей.

Територіальним центром запроваджено надання даної послуги, основні цілі якої – профілактика самотності людей, сприяння подовженню активної участі старшого покоління в житті суспільства і встановленню діалогу між поколіннями, сприяння створенню умов для підвищення якості життя і створення умов для безпеки людей похилого віку, можливостей організації їх дозвілля у дружній атмосфері, вирішення конкретних проблем і питань учасників проекту.

Навчання проводиться безкоштовно, до викладання залучаються найбільш досвідчені спеціалісти галузей охорони здоров’я, соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, правоохоронних органів, юстиції та нотаріату.

За попередній навчальний період послугою «Університет третього віку» скористалися 327 сумчан.

Нагадаємо, що в рамках мистецького факультету функціонує ансамбль «Червона калина», створений на базі відділення денного перебування «Калина», членами якого є 20 людей поважного віку. Його учасники постійно беруть участь у вітальних акціях, концертах з нагоди державних свят в обласному клінічному госпіталі для інвалідів війни, геріатричному пансіонаті для ветеранів війни та праці, відділеннях денного перебування територіального центру.

З метою розширення кругозору та збільшення кола спілкування літніх сумчан на базі відділення «Калина» працюють клуби «Ветеран», «Славетні сумчани» та «Нестаріючі душею».

Додаткову інформацією щодо навчання в «Університеті третього віку» можна отримати: м. Суми, пр-т М. Лушпи, 23, тел.: (0542)32-83-61.

Факультети та розклад занять