004.jpg

Зранку біля Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам відбулися урочисті проводи призовників до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Новобранців, серед яких було 14 юнаків-сумчан, до війська проводжали представники влади, військові, духовенство, батьки, рідні та друзі майбутніх захисників держави.

Із напутніми словами і найкращими побажаннями виступив перед новобранцями заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

«Нам судилося стати учасниками творення великої української нації і розбудовуючи країну сьогодні, ми усвідомлюємо важливість сильної, могутньої армію задля захисту нашої держави. На передодні Дня Захисника України вам випала честь формувати нову українську армію, яка допомагає виборювати своє національне право на державність. Ми – українці, ми на своїй Богом даній землі, даруй нам Боже звитягу, щоб стати творцями могутньої української держави на засадах соціальної та національної справедливості. Слава Українському війську! Слава Україні!», – звернувся до присутніх Максим Галицький.

Вітаючи призовників, т. в. о. Сумського обласного військового комісара, підполковник Олег СКІЧКО, побажав їм успіхів на військовій службі. Він зазначив, що у юнаків розпочинається новий етап у житті. Служба в армії зробить їх справжніми чоловіками, навчить самостійності, дисципліні та відповідальності.

Майбутніх захисників благословили на новий, відповідальний і непростий етап їхнього життя та побажали віддано служити Вітчизні та змужнілими повернутися додому, де на них чекатимуть їхні батьки та рідні.

Нагадаємо, осінній призов на строкову військову службу, згідно з розпорядженням Президента України, розпочався 1 жовтня та триватиме два місяці. Планове завдання на осінній призов для міста складає 90 чоловік.