005.jpg

У Сумах напередодні Дня Українського козацтва провели мітинг та поклали квіти до пам’ятного знаку останньому кошовому отаману Запорізької Січі Петру Калнишевському.

Разом із студентами СумДПУ ім. А. С. Макаренка вклонитись легендарному кошовому отаману прийшли заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Степан ПАК, голова ради міської організації ветеранів Микола БОНДАРЄВ, духовенство, військові, представники обласної влади та, звичайно ж, сумського козацтва.

Звертаючись до присутніх, Степан Пак наголосив, що День Українського козацтва має особливе значення для нашої країни.

«Цього дня ми маємо пригадати, що у жилах кожного із нас тече козацька кров, що ми українці – козацького роду. Історія нам говорить, що ніколи й нізащо наші славні предки-козаки не проміняли б свою волю та волю свого народу. І це саме ми доводимо нині біля східних кордонів України. Козацький запал та гарт завжди слугували прикладом у вихованні справжніх воїнів, українських військовослужбовців. То ж молодому поколінню є на кого рівнятись», – сказав посадовець.

Свідченням того, що в Сумах зростає юне покоління козачат став виступ дитячої козацької чоти школи № 25, яка віршами та піснями радо вітала присутніх з прийдешнім святом та славила український козацький рід.

Творчі номери для присутніх підготували і студенти СумДПУ ім. А. С. Макаренка.