Надрукувати
Перегляди: 1329

У Всесвітній день психічного здоров’я у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди відбувся міський семінар на тему: «Психологічне і психічне здоров’я. Пам’ятка для лікарів».

Відвідали його студенти-медики 5 – 6 курсів СумДУ, лікарі-інтерни, молоді лікарі, котрі працюють менше ніж 10 років. Разом зі студентами участь в семінарі взяли в. о. начальника відділу охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО, головний лікар закладу Олександр ЄМЕЦЬ та заступник головного лікаря Наталія СПІЧАКОВА.

Метою заходу було створення простору, вільноговід стресу, для молодих лікарів та утворення нових професійних та особистісних контактів, психологічної просвіти лікарів. У зв’язку з майбутньою медичною реформою, що підвищить вимоги до лікаря та емоційне навантаження, медики повинні мати змогу отримувати якісну психологічну підтримку, простір для продуктивного вільного спілкування з колегами та представниками сумісних наук.

Олександр Ємець наголосив: «Психічне здоров'я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства. І фізичне здоров'я неможливе без психічного здоров'я».

Під час семінару відбулись майстер-класи за темами: «Самомасаж як метод профілактики», «Метафоричні асоціативні карти», «Емоційне вигорання та професійна деформація лікаря» та «Різноманіття підходів у психотерапії соматоформних розладів».

Довідка