005.jpg

Минулої середи, 11 жовтня, в рамках Меморандуму про співпрацю з управлінням освіти і науки заступники директорів з виховної роботи відвідали нараду, під час якої їм розповіли про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Разом із представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області педагоги відвідали Центр надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасників бойових дій, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей.

Директор Центру Генадій ЛІСОВЕНКО провів екскурсію закладом та розповів про специфіку його роботи.

Після цього представники Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області виступили з презентаційними доповідями, які максимально показали сутність їхньої діяльності при взаємодії з клієнтами.

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Наталія ПОСТАВСЬКА надала загальну інформацію про систему безоплатної правової допомоги та її розвиток на Сумщині.

Про нормативно-правові засади захисту державою такої соціальної категорії як діти-сироти розповів начальник відділу забезпечення роботи контактного центру Олексій РИБАЛКА, зазначивши: «Питання соціального забезпечення в Україні дітей-сиріт врегульовано на достатньому рівні. Зокрема, дітям-сиротам, що навчаються в школі гарантується право на безоплатне отримання шкільної та спортивної форми, харчування, а після випуску – виплата одноразової грошової допомоги в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку».

Не оминули й тему попередження правопорушень серед учнівської молоді.

«Дуже важливо доносити правову інформацію до дітей у максимально доступній формі. Найкращим способом зробити це є демонстрування тематичних мультфільмів та спільне розв’язування галузевих задач. Не менш значимим фактором є адаптація формулювань для донесення інформації під час бесід на правову тематику», - зазначав начальник відділу є організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир ЖАЛКОВСЬКИЙ.

Підсумовуючи вищезазначене, завідувач виховного відділу інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Наталія КРУГЛЯК, наголосила на необхідності такої співпраці у правовому вихованні підростаючого покоління.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Першотравнева, 29. Тел.: 60-36-45, 60-36-47, 60-36-49.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 21-31-03.