006.jpg

У рамках Європейського тижня місцевої демократії відбулася вже традиційна пізнавальна екскурсія юних сумчан до міської ради.

Цього разу її учасниками стали учні гімназії № 1 і шкіл № 1, № 2 та № 7.

Незважаючи на напружений графік, очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО особисто провів екскурсію для незвичайних відвідувачів: запросив школярів до свого робочого кабінету та показав їм атрибути міського голови.

Допитливих школярів цікавили і серйозні питання: що буде далі з молодіжним центром «Романтика», коли ввімкнуть опалення, чи побудують гарні футбольні поля біля їхніх шкіл. А також візитери поцікавились особливостями роботи міського голови.

Поспілкувавшись із юними сумчанами, Олександр Лисенко запропонував їм зробити спільне фото, що нагадуватиме про день, проведений у міській раді. А найсміливіші школярі приміряли до себе крісло міського голови.

Візит мав одночасно оглядовий та пізнавальний характер. Як зазначив начальник управління організаційно-кадрової роботи Андрій АНТОНЕНКО, у такий спосіб міська влада закликає підростаюче покоління не бути байдужими, спонукає до активного громадського життя, адже місцеве самоврядування починається з відповідальності і небайдужості кожного.

Під час екскурсії посадовець розповів учням, як нині працює міська рада та її виконавчий комітет, показав сесійну залу, де ухвалюються важливі для життєдіяльності міста рішення.