003.jpg

На черговому засіданні опікунської ради при органі опіки та піклування під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ поміж інших питань було підбито підсумки роботи за дев’ять місяців поточного року.

Всього з початку року проведено дев’ять засідань опікунської ради, на яких розглянуто 62 заяви, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.

Згідно з наданими пропозиціями прийнято дев’ять рішень виконавчого комітету з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних тощо. Прийнято участь у 79 судових засіданнях. Як наслідок, над 18 особами встановлено опіку, семи опікунам надано дозвіл на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних.

Оновлювався та підтримувався в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено 433 справи, відповідну інформацію також зафіксовано в алфавітній книзі та Централізованому банку даних з проблем інвалідності.

Згідно із затвердженими графіками проведено 449 обстежень житлово-побутових умов недієздатних осіб, 474 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки, з початку поточного року видано 34 посвідчення опікунів.

Сформовано архів опікунської ради, до якого з різних підстав внесено 221 особову справу недієздатних осіб та матеріали, надані заявниками та судовими органами, в тому числі: 147 у зв’язку зі смертю підопічних, 58 – залишенням судами без розгляду, одинадцять – зміною місця проживання, п’ять – відновленням дієздатності.

Наданням різних видів соціальних допомог та субсидій охоплено 368 сімей, де є недієздатна особа (85% з тих, що перебувають у реєстрі).

Засідання опікунської ради відбуваються кожної першої середи місяця за адресою: майдан Незалежності, 2, каб. 78 (5-й поверх).

Допомогу з питань, що належать до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. № 210 та № 211, тел. 60-45-21, 60-44-48.