0012.jpg

У Сумах поліція затримала двох чоловіків, які обкрадали дачні будинки сумчан.

За підозрою правоохоронців, зловмисники вчинили понад десяток злочинів.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на попередження крадіжок особистого майна громадян, працівники Сумського відділу поліції затримали двох чоловіків 30 та 41 років.

Встановлено, що один з них житель обласного центру, а інший мешканець Лебедина. Протягом кількох останніх місяців вони крали метал з дачних ділянок та дачних будиночків сумчан.

Проникнувши на територію дачного кооперативу, зловмисники викрадали елементи металевих огорож, швелера, металевий інструмент, посуд та інші речі, які можна було здати на пункти прийому металобрухту, або ж продати чи обміняти на горілку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за крадіжку, поєднану з проникнення в житло, інше приміщення чи сховище, передбачає покарання на строк від трьох до шести років.

Правоохоронці вже довели причетність затриманих до десятка крадіжок з дачних кооперативів на території обласного центру та розпочали перевірку затриманих на причетність до інших подібних злочинів.