002.jpg

Назвавшись працівником поліції, під приводом непритягнення сина до кримінальної відповідальності, зловмисник виманив у сумчанки всі наявні у неї заощадження.

Повідомлення про шахрайство надійшло до поліції від 71-річної сумчанки, яка розповіла, що після телефонного дзвінка незнайомця, котрий назвався працівником поліції, втратила всі свої заощадження.

За словами пенсіонерки, зловмисник повідомив їй, що син жінки є винуватцем ДТП, в якій є потерпілі, і, аби уникнути кримінальної відповідальності, запропонував їй свою «допомогу». Старенька погодилась на умови афериста та віддала гроші незнайомцю, який чекав на неї біля будинку.

Трохи заспокоївшись, сумчанка зателефонувала синові та зрозуміло, що її надурили.

Довірливість жінки коштувала їй втрати майже 40 тис. гривень.

Нині за даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та вживають заходи щодо розшуку та встановлення зловмисників.

Правоохоронці наголошують, що подібні телефонні дзвінки надходять виключно від зловмисників та звертаються до громадян з проханням, бути менш довірливими і завжди перевіряти подібну інформацію у справжніх поліцейських.