007.jpg

Цього року на оздоровлення дітей у літній період з міського бюджету виділили майже 8 мільйонів гривень.

Про це заступник начальника відділу у справах молоді та спорту Наталія КРАСНОШЕВСЬКА розповіла під час засідання виконавчого комітету, на порядок денний якого було винесено питання про підсумки оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей міста Суми влітку поточного року.

«Міським бюджетом на проведення відпочинково-оздоровчої кампанії цього року було виділено 7815,8 тис. грн., що у порівнянні з відповідним періодом 2016 року на 4397,9 тис. грн. більше», – зазначила Наталія Красношевська.
За її словами, у Сумах 24110 дітей шкільного віку, які підлягали оздоровленню і відпочинку. Оздоровили – 13104 дитини, що становить 54,3% від загальної кількості та 3968 дітей дошкільного віку. Усього – 17072 дитини міста (70,8%). Оздоровились і 8803 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У шести позаміських дитячих закладах оздоровлення і відпочинку побували 3854 дитини. У навчальних закладах влітку працювало 58 таборів з денним перебуванням, всього в них відпочили 5580 дітей. До дитячих центрів України «Артек» та «Молода гвардія» відправили 44 дитини.

Разом з тим, посадовець повідомила, що у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку Херсонської області «Прибрежний» за кошти обласного і міського бюджетів забезпечили оздоровленням 27 дітей, з них шестеро – діти, батьки яких загинули в АТО, і 20 – діти, батьки яких є учасникам бойових дій в зоні проведення АТО.

1125 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, оздоровились при міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди за кошти міського бюджету, 251 дитина – у санаторних закладах області та 58 – у санаторіях державного значення за кошти державного бюджету.

Альтернативними формами оздоровлення у наметових таборах пересувного типу охопили 616 представників талановитої молоді, активістів громадського руху і студентського самоврядування.

«Слід зазначити, що завдяки злагодженості та взаємодії місцевих органів виконавчої влади, профспілок, керівників підприємств, навчальних закладів, оздоровчих таборів у місті Суми була успішно проведена літня оздоровча кампанія», – резюмувала заступник начальника відділу у справах молоді та спорту.