001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час виїзного брифінгу 26 жовтня проінспектував хід робіт на об’єктах благоустрою по вул. Прокоф’єва.

Разом із очільником обласного центру об’єкти благоустрою, які віднедавна тут почали створювати, оглянули перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, депутат міської ради Володимир ШИЛОВ та директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК.

Спершу міський голова Олександр Лисенко долучився до висадки кленів, алея яких відтепер прикрашатиме вул. Прокоф’єва, одразу за поворотом з вул. Харківської.

Сьогодні висадили 63 саджанці клену, які взяли у розсаднику СНАУ. Директор КП «Зеленбуд» Володимир Лаврик повідомив, що ціна одного саджанця склала від 100 до 200 грн. в залежності від його розміру.

«Місце для висадки кленів обирали разом із фахівцями кафедри садово-паркового та лісового господарства СНАУ, які підтвердили, що ґрунт по вул. Прокоф’єва добре підійде саме для саджанців клену. Тим паче, що це дерево, так само як і тополя, добре абсорбує шкідливі речовини», – сказав Володимир Лаврик.

Потому трохи далі вулицею представники міської влади разом із журналістами оглянули територію, де, за словами депутата міської ради Володимира Шилова, вже на наступному тижні планують висадити декоративні хвойні рослини. Їх також обирали в СНАУ, сказав депутат. Та й місце, де ростимуть рослини, обрали не випадково. Аби «красу» ніхто не поцупив чи не пошкодив, клумбу облаштують навпроти будівлі, де цілодобово є охорона.

Сам міський голова Олександр Лисенко переконаний, що лише індивідуальний підхід до кожної конкретної вулиці обласного центру зможе оновити Суми, зробити місто по-європейськи комфортним.

На цьому очільник Сум наголосив і тоді, коли інспектував хід робіт у сквері, який нині облаштовують по вул. СКД. Тут планують зробити, головним чином, дитячу зону.

«Тільки за участі сумчан ми можемо перетворити наше місто на європейський обласний центр, де кожний би почував себе комфортно. Нині ми отримуємо завдання від містян, які говорять, щоб вони хотіли бачити на тій чи іншій території, дослухаємося до їх думок. І таким чином, у співпраці із сумчанами, ми оновлюємо наші Суми», – сказав міський голова.