Надрукувати
Перегляди: 1272

У Сумах представники польського об’єднанням долучилися до всесвітнього святкування Року Тадеуша Костюшка.

 Минулого тижня у приміщенні Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбулася урочиста зустріч представників Сумського міського об’єднання польської культури з нагоди 200-річчя з дня смерті Тадеуша Костюшка та в рамках відзначення 2017 року – роком Костюшка.

Під час зустрічі слухали доповіді про життєвий шлях героя та згадували його подвиги.

Тадеуш Костюшко – національний герой трьох держав – Польщі, США і Білорусі, польський та американський генерал, учасник війни за незалежність США, Найвищий командувач національних збройних сил під час польського народного повстання 1794 р.

З огляду на вшанування 200-тих роковин з дня смерті Героя, Сейм Республіки Польща проголосив 2017 рік – Роком Костюшка. Сейм Республіки Польща та ЮНЕСКО взяли під патронат святкування Року Костюшка.

Польські дипломатичні місії та польські громади по всьому світі організовують урочистості, в яких належним чином віддають шану постаті Тадеуша Костюшка.

Їхню активність можна побачити у соціальних мережах під хештеґом: #Kosciuszko200

Костюшко помер 15 жовтня 1817 року у швейцарському Золотурні. Його поховали в місцевому пост-єзуїтському костелі. Рік потому останки героя перевезли до Кракова, і перепоховали у королівській крипті Вавельського собору.